Alman vatandaşı olmayan ancak Almanya’da ikamet eden kişiler, eş ve ailelerini Almanya’ya getirmek ister ve bunun için de Almanya aile birleşimi vizesi için başvuru yaparlar. Almanya bu konuyu destekler ve sıkı bir araştırma ile ancak bu vizeyi verir.
Almanya’da yaşama isteği olan aile üyeleri, bu vize ile Almanya’da yaşama hakkına sahip olurlar. Almanya’da ikamet eden kişiler, bu vizeyi alarak aile üyelerini yanına getirebilirler. Bunun için Almanya yasalarında çeşitli kriterler belirtilmiştir. Almanya’ya aile birleşimi vizesi olmadan gitme imkânı olan kişiler AB, İsviçre vatandaşı olan kişilerdir. Bunların dışındaki kişiler ise aile birleşimi vizesi alarak ailenin yanına gidebilirler. Almanya aile birleşimi vizesi, ulusal D tipi yani uzun süreli vize kategorine girmektedir. Bu tip başvurular doğrudan olarak Almanya Başkonsolosluğu’na veya büyükelçiliğine şahsen yapılmalıdır. Başvuru sırasında konsolosluk tarafından belirlenen evraklar götürülmelidir. Başvuru sırasında sunulacak belgeler, başvuru yapılan duruma göre değişkenlik gösterse de tüm belgeler, güncel ve ıslak imzalı olmalıdır. Almanya Konsolosluğu sizden başvuru sırasında ek olarak başka belgeler ibraz etmenizi de isteyebilirler.
Alman Vatandaşlığı Nasıl Alınır? ile ilgili içeriğimiz için tıklayın.
Almanya Aile Vizesi için Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Almanya aile birleşimi vizesi için aileden anne, baba ve çocukların yani çekirdek aile üyelerinin vize alması daha kolaydır. Almanya aile vizesi ile Almanya’ya gidecek olan bireyin sponsoru Almanya’da ikamet eden kişidir. Bu kişi, yurtdışında bulunan kişinin Almanya’ya gelmesi halinde onu konaklama ve maddi olarak destekleyeceği için sponsor olarak isimlendirilmiş kişidir. Ancak sponsor olan yani Almanya’da ikamet eden kişinin bir takım yeterliliklere sahip olması gereklidir.
Bunlar şöyle sıralanabilir:
⦁ Yerleşim izni
⦁ AB mavi kartı
⦁ Almanya’da oturum izni
⦁ Finansal olarak yeterlilik
⦁ Uzun süreli ikamet izni
Almanya’da ikamet eden ve yukarıdaki yeterliliklerinden bir veya birine sahip olan kişiler eş, çocuklarını yanına alabilirler. Almanya evlilik vizesi eşin yanına gitmek için alınjıyorsa, aşağıdaki evrakları almanız gereklidir:
⦁ Almanca dilinde doldurulmuş olan başvuru formu
⦁ Biyometrik fotoğraflar ve pasaport
⦁ Uluslararası evlenme kayıt örneği
⦁ Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Bu evrakların ayrıca fotokopilerini de gidişte yanınızda bulundurmanız önemlidir.
Almanya Evlilik Yoluyla Vatandaşlık
Almanya’dan evlilik yoluyla vatandaşlık alınması mümkün olsa da doğrudan başvuru yapılamaz. Bunun için kişilerin en az 5 yıl Almanya’da ikamet ediyor olması, yeterli seviyede Almanca biliyor olması, Alman kültürüne ve sosyal yaşamına uyum sağlaması olması en önemli faktörlerdendir.
Alman vatandaşı ile evlenen yabancı kişilerin Alman vatandaşı olabilmesi için öncelikle vize alarak ülkeye gelmesi, oturum izni alması ve geçimini kendi sağlaması gereklidir. Bununla birlikte evlilikten sonra eşlerden biri Alman vatandaşı olduysa yine şartlar değişkenlik göstermektedir. Eğer eşiniz vefat etmişse, en az 1 yıldır sigortalı bir işte çalışarak en az asgari ücret kazanıyorsanız bu şartlarda oturma izni almanız daha kolay hale gelir. Almanya vatandaşlık işlemleri hakkında merak ettiğiniz tüm sorular ve profesyonel destek almak için sitemizden bize ulaşarak hızlı destek alabilirsiniz. Sapphire Tour olarak sizlere en kaliteli ve profesyonel hizmeti sağlıyor ve süreç hakkında sizi bilgilendiriyoruz.
Almanya Aile Birleşimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya aile birleşimi için yapılan vize başvuru sonuçlar kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bununla birlikte tatil ve bayram günleri, konsoloslukların çalışma saatlerine bağlı olarak bu süre değişmekle birlikte birkaç ay içerisinde başvuru sonucu belli olur.
Almanya Konsolosluğu Vize Veriyor Mu?
Evet. Alman konsolosluğuna seyahat tatil, eğitim, oturum izni, evlilik yolu gibi çeşitli durumlar için vize başvurursa bulunabilirsiniz. Başvurunuz Alman yasalarının belirlediği kriterler göz önüne alınarak değerlendirilir. Başvurunuzun olumlu olması durumunda vizeniz kısa sürede çıkar. Almanya aile birleşimi ve diğer vize çeşitlerinde işlemlerinizi kolay ve hızlı halletmek için bizden destek alabilirsiniz.
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya vize başvurusu aile birleşim vizesi için süreç şu şekilde işler:
⦁ Gerekli olan tüm belgeleri eksiksiz şekilde hazırlamalısınız. Almanya’ya giderken yanına gideceğiniz kişinin sizin konaklama masraflarınızı karşılayabileceğini ve sizin de bunu tek başınıza karşılayabileceğinizi ispat etmeniz gereklidir.
⦁ Alman Büyükelçiliği’nde çevrimiçi olarak görüşmeye zamanında katılmalısınız. Tüm belgeleri eksiksiz ve doğru şekilde randevu gününde yanınızda bulundurmalısınız.
⦁ Vize için başvuru yaptığınız zaman pasaportunuzun işlem bitene kadar konsoloslukta kalması gereklidir. Yurtdışı seyahat planınız buna göre ileri bir tarih için aramalısınız.
⦁ Vize başvuru ücretini ödemelisiniz. Ücret her sene güncellenmekle birlikte yetişkinler için 73 Euro, çocuklar için ise bunun yarısı kadardır.
Tüm bu süreçler sonunda, Almanya aile birleşimi vizesini uygun görüldüğünüz takdirde alabilirsiniz. Almanya aile birleşimi için vize işlemlerinde, işlemlerin hızlı ve doğru ilerlemesi, vizenin onaylanması için bizden hizmet alabilirsiniz.
Başvuru sürecinin her adımında size destek vererek bu süreci sizler için daha kolay hale getiririz ve vizeniz daha kısa sürede onaylanır. Almanya’ya yaptığınız aile birleşimi vizesi başvuru sonucu Almanya’ya yapılan vize başvurularının sayısına göre de değişir. Başvuru sayısı çoksa başvuru sonucu da daha geç çıkabilir. Genel olarak aile birleşimi vize başvurusu sonuçları birkaç ay içinde belli olmaktadır.
Bir yanıt yazın